The House on Rock

The House on Rock hangt aan de muur in de geborgenheid van jouw eigen huis. Het is een urn en kunstwerk tegelijk: een stralend witte rots met daarop een stevig huisje. Het warme messing versterkt het gevoel van troost en veiligheid.

 

Bewaren en herinneren

In het porseleinen deel is een holte om as in te bewaren. Het messing huisje is eenvoudig op te tillen. Daar is ruimte om kleine voorwerpen te bewaren. Een sieraad van je dierbare of een briefje met een songtekst bijvoorbeeld.

 

Materiaal

De rots van The House on Rock is gemaakt van ongeglazuurd porselein. Dit witte fragiele materiaal zorgt voor een verstilde atmosfeer. Tegelijk is het sterk en aards. Voor het huisje van messing en het ophangsysteem is samengewerkt met vakmensen uit België. Een zacht laagje blauw fluweel onder het huisje koestert de voorwerpen die u er zou willen bewaren.

 

Evelien:

“De eenheid van het leven wordt hier als thema uitgewerkt in een materiaal dat ons allen verbindt. We werken met de grond waarop we leven, en wel de fijnste, witste, edelste soort ervan: porselein.”

 

Afmeting 32 x 20 x 15 cm

Tekst Saskia van Es 

Fotografie Karen van Winkel en Amber van Bossel